Ontstoppingsdiensten

Met welke diensten kunnen we u ondersteunen?

Ontstoppingen

Professioneel verwijderen van een verstopping in uw leidingen. 

Geurhinder opsporen

De bron van geurhinder localiseren  door middel van hedendaagse technieken. Zo kunnen we lokaal een probleem oplossen en onnodig breekwerk vermijden.

Leegmaken van putten

Periodiek leegmaken van septische putten, beerputten of vijvers.

Camera inspectie

De oorzaak van een probleem lokaliseren met behulp van een camera in uw leidingen.

Wat kan een ontstoppingsdienst voor jou betekenen?

Het is een goed idee om jouw leidingen om de paar jaar te laten inspecteren. Niet enkel kan je lekken en schade aan de buizen opsporen, je kan ook beginnende verstoppingen in de buizen detecteren.  Een ontstoppingsdienst kan jou hierbij helpen. Een ontstoppingsservice kan namelijk ontstoppen, camera-inspectie doen, geuren in de afvoer stoppen en de beerput of septische put voor jou legen.

In dit artikel gaan we even na wat een ontstoppingsdienst voor jou kan betekenen.

Ontstoppingen

Een verstopping is nooit leuk – zeker niet wanneer er vieze geurtjes of overvolle toiletten bij komen kijken.  Zoals we hierboven reeds vermeld hebben is het ontstoppen, het verwijderen van blokkades of het verwijderen van vet dat opstoppingen veroorzaakt een taak die de ontstoppingsdienst voor jou kan klaren.

Wanneer je vermoedt dat er zich een verstopping voordoet in jouw buizen is het best dat je eerst probeert uit te zoeken waar de verstopping zit. Indien het een verstopping is in het toilet of een afvoer, dan kan je dit makkelijk zelf oplossen met enkele handige truckjes en producten die je makkelijk in de winkel kan kopen.

Indien je echter niet goed weet waar de verstopping zit bel je best een ontstoppingsdienst. Deze experts kunnen de verstopping lokaliseren en er daarna voor zorgen dat de buizen ontstopt worden.

Het uitvoeren van camera inspectie

Camera-inspectie is de meest geavanceerde methode om het afvoersysteem van jouw huis of zelfs bedrijf te inspecteren. In het verleden was het zo dat een loodgieter muren moest openbreken in het huis of de tuin most opgraven om lekken of schade te detecteren. Maar tegenwoordig kunnen loodgieters echter een camera gebruiken om eventuele verstoppingen, beschadigingen of lekkages op te sporen.

De ontstoppingsdienst gebruikt hiervoor een kleine die ze dan in de buizen stoppen om de buizen te controleren. Deze rioolvideocamera is bevestigd met een flexibele draad waardoor hij in elke richting in de rioolbuis kan bewegen. Ze kunnen op een scherm het realtime beeld van de leidingen bekijken terwijl de camera beweegt.

De camera-inspectie stelt je niet alleen in staat om het lekkagepunt in de buizen te lokaliseren, maar kan ook schade door bijvoorbeeld knaagdieren, verstoppingen of zelfs boomwortels vaststellen.

Vieze geurtjes opsporen

Een vies geurtje in de badkamer, het toilet of de keuken is voor iedereen vervelend en irritant. Wanneer je een geurtje opmerkt is het best dat je direct actie onderneemt. Indien er geen verstopping is, is het best dat je een professioneel ontstoppingsbedrijf belt om de bron van de vieze geur te achterhalen. Het kan namelijk zijn dat er zich dieper in de buizen een blokkade bevindt, dat een van de buizen beschadigd is, of dat er wat fout zit met je sceptische put.

Hier sommen we alvast enkele redenen op waarom er zich geurtjes kunnen voordoen in je badkamer of keuken.

 • Beschadigde afvoerleiding waar afval tijdelijk wordt opgeslagen.
 • Gebroken ventilatieopening geïnstalleerd door de loodgieter van waaruit vieze geurtjes in huis kunnen weglekken.
 • Als een buis niet wordt gebruikt en lang droog blijft, leidt dit tot het afbreken van de sifonafdichting wat vieze geurtjes kan doorlaten.

Deze geuren moeten op tijd worden gedetecteerd en onmiddellijk worden geëlimineerd gezien de schade en de oorzaak er niet enkel voor kan zorgen dat jouw sanitaire systeem beschadigd wordt, de geuren kunnen ook een impact hebben op de gezondheid.

 • Misselijkheid
 • hoofdpijn
 • Hart problemen
 • Kortademigheid
 • Slapeloosheid

Legen van de septische put

Wanneer je een beerput in je huis hebt is het best dat je deze af en toe laat reinigen en inspecteren. Een beerput moet om de paar jaar geledigd worden zodat de beerput gereinigd en geïnspecteerd kan worden. Het is namelijk zo dat boomwortels of ouderdom de septische put kunnen beschadigen.

Een ontstoppingsdienst kan jou helpen met het ledigen en reinigen van jouw septische tank zodat jouw tank een langere levensduur heeft.

Daarnaast is het ook best dat je de ontstoppingsdienst belt wanneer je opmerkt dat er geurtjes van je septische put komen. Een septische put zou nooit mogen ruiken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je chemische producten gebruikte die de bacteriën in de septische put doodden waardoor het afval niet wordt afgebroken. De ontstoppingsdienst zijn vaak experten op het vlak van septische putten en kunnen je raad geven over hoe je ervoor kan zorgen dat de septische put zeer zijn werk doet. 

 • Icons-7-1.png
  1. Je stelt een probleem vast
  Een vieze geur in huis of een verstopte afvoer moet opgelost worden.
 • Icons-8.png
  02. Op zoek naar een partner
  Belangrijk van een vakman te vinden die bertrouwbaar is.
 • Export-1.png
  03. Een snelle oplossing
  Een snelle maar vooral ook duurzame oplossing voor het probleem.
 • HEALTHCARE-AND-MEDICINE-Black-14.png
  04. Een correcte prijs
  Duidelijke prijsafspraken tussen jou en de professional